Hypotheeklasten verlagen

WOZ-waarde gestegen? Verlaag je hypotheeklasten!


Gemiddeld stijgt de WOZ-waarde in 2020 8,6%. Wanneer jij een eigen huis hebt, is de kans dus groot dat ook jouw WOZ-waarde is gestegen! En wanneer dat het geval is, kan dat betekenen dat je hypotheekrente omlaag kan. En dat is weer gunstig voor jouw maandlasten! Wij leggen je uit hoe het werkt.

Hoogte hypotheekrente bepalen

Wanneer je een hypotheek afsluit, kijkt de hypotheekverstrekker naar de verhouding van de waarde van jouw huis en de hoogte van je gewenste hypotheek. De verhouding hiertussen bepaalt het risico dat de hypotheekverstrekker loopt. Hoe hoger het risico, hoe hoger de rente van jouw hypotheek.

WOZ-waarde omhoog? Rente omlaag!

Wanneer de WOZ-waarde van jouw huis stijgt, kan dat dus van invloed zijn op het risico dat de geldverstrekker loopt. Zeker wanneer je al een aantal jaar aan het aflossen bent kan het verschil tussen de waarde van jouw huis en je verstrekte hypotheek zo veranderd zijn dat je in een andere risicoklasse valt. Je komt dan mogelijk in aanmerking voor een lagere rente, ook als je renteperiode nog niet afloopt! 

Checken of jouw maandlasten omlaag kunnen? 

Neem dan eens contact met ons op! We bekijken jouw hypotheek en gaan direct voor je na of ook jij kunt besparen op je hypotheeklasten. Stuur je contactgegevens naar ons, dan nemen we direct contact met je op. Je bereikt ons op info@meiboom.nl of 0168 - 33 12 11.