Laagste Hypotheekrente in 2020 ooit

Wat betekent de laagste hypotheekrente voor starters en kopers op de woningmarkt 

Goed nieuws over de hypotheekrente! Waar die eerder dit jaar, dankzij de onzekerheid in verband met het Coronavirus, sinds lange tijd weer steeg, is die nu weer gezakt. De hypotheekrente is nog nooit zo laag geweest als nu! De laagste hypotheekrente die bekend is op moment van schrijven is 1,63% (bij vastzetten voor 30 jaar)! En dat is gunstig, want hoe lager de hypotheekrente, hoe lager je maandlasten.

Lage hypotheekrente voor starters op de woningmarkt

Een lage hypotheekrente kan zeker gunstig zijn, zeker voor starters op de woningmarkt, die net hun eerste huis gaan kopen. Als starter heb je vaak nog wat minder te besteden, dus iedere besparing die je kunt doen is mooi meegenomen. En met een rente die (naar alle waarschijnlijkheid) niet verder gaat dalen, kan het dan ook slim zijn om die nu zo lang mogelijk vast te zetten. Je profiteert er dan niet alleen nu van, maar ook later nog. Daarnaast is het voor starters in 2021 nog eens extra voordelig om een huis te kopen. Vanaf 1 januari betalen starters dan namelijk geen overdrachtsbelasting meer, wat ook flink wat voordeel kan opleveren. Hier schreven wij onlangs dit artikel over. 

Lage hypotheekrente voor mensen met een eigen huis

Heb je al een huis? Ook dan kan de historisch lage hypotheekrente nog steeds gunstig zijn voor je. Soms zijn er namelijk mogelijkheden om je hypotheek over te sluiten. Dit brengt uiteraard ook kosten met zich mee, maar soms wegen de kosten op tegen de baten die het op de lange termijn met zich meebrengt. Het loont in ieder geval om dit uit te laten zoeken!

Meer informatie over jouw hypotheek

Ben jij nieuwsgierig wat deze extreem lage hypotheekrente voor jouw te lenen hypotheekbedrag betekent? Of wil je je huidige hypotheek eens onder de loep nemen om te zien of het voordelig kan zijn om die over te sluiten? Dan ben je bij ons van harte welkom voor een gesprek! Mail ons op info@meiboom.nl voor een afspraak, of bel naar 0168 33 12 11