Regel je hypotheek binnen een week

Je hypotheek binnen een week geregeld? Dat kan! In een tijd waarin een huis kopen helemaal aankomt op de juiste timing is het belangrijk dat ook de financiële kant snel geregeld wordt. Dat weten we bij Meiboom Makelaardij & Financieel Advies als geen ander. Daarom regelen we de meeste hypotheken gewoon binnen een week. Maar daar hebben wel jouw hulp én voorbereiding bij nodig. En hieronder vind je drie tips met manieren waarop jij bij kunt dragen aan een snelle, succesvolle hypotheekaanvraag.  

Zorg dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt

Een aantal documenten kun je pas aanleveren (binnen een korte periode) voor de daadwerkelijke hypotheekaanvraag, maar een deel kan je ook alvast paraat hebben. Denk hierbij aan een kopie van je paspoort en dat van een eventuele partner, je meest recente jaaropgave, een lijst met schulden (bijvoorbeeld voor studie) en een uitdraai van je pensioenoverzicht. De consumentenbond maakte een compleet overzicht van alle documenten die je nodig hebt. Tip: digitaliseer je documenten alvast en sla ze overzichtelijk op. Zo kan je ze snel doorsturen wanneer je je hypotheekaanvraag gaat doen. 

Ga na hoeveel hypotheek je kunt lenen

Het is natuurlijk super wanneer je je droomhuis van € 300.000 euro gevonden hebt, maar wanneer je maximaal 250.000 euro blijkt te kunnen financieren kan dit een behoorlijke domper zijn. Zorg dus dat je vooraf berekent wat je maximale hypotheek is. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat de hoogte van het gewenste hypotheekbedrag in ieder geval geen probleem is. En ben je op de hoogte van de mogelijkheden voor een starterslening, want deze regeling verschilt per gemeente.

Kies een makelaar die je kan helpen bij je taxateur keuze

Je kunt kiezen voor een adviseur makelaar waar je zelf op zoek moet naar een taxateur, maar het is veel handiger om te kiezen voor een makelaar die jou hierbij helpt. Of nog beter: die het helemaal uit handen neemt. Wij hebben korte lijntjes met een aantal onafhankelijke en lokale taxateurs en zorgen vaak dat je al een redelijke waardebepaling hebt, voordat je een bod uitbrengt. En mocht je uiteindelijk de gelukkige zijn die de woning heeft gekocht, dan heeft deze taxateur binnen een aantal dagen al een taxatierapport voor ons klaar, zodat wij zo snel mogelijk jouw hypotheekaanvraag rond hebben.

Neem contact op voor je hypotheek binnen een week

Dit zijn ze, drie manieren waarop jij alvast wat voorbereidend werk kunt doen om je hypotheek binnen een week te regelen. Er komt uiteraard nog meer bij kijken, maar daar zijn wij voor als jouw hypotheekadviseur. Wil je een concreet advies en exact weten wat je kunt lenen, wat je nodig hebt aan eigen vermogen en wat jouw opties en mogelijkheden zijn? Plan dan een kennismakingsgesprek met ons in! Bel ons op 0168 33 12 11 of stuur een mailtje naar info@meiboom.nl