Waarom een inboedelverzekering afsluiten?

De inboedelverzekering beschermt jouw bezittingen tegen beschadiging en diefstal.

Wat gaat het je kosten om jouw inboedel volledig te vervangen? Dan hebben we het niet alleen over een bankstel en tafels en stoelen, maar echt alles. Als je alles bij elkaar optelt kom je waarschijnlijk hoger uit dan je vooraf had verwacht. Je staat er namelijk niet bij stil, maar na een brand alle inboedel nieuw kopen loopt vaak in de tienduizenden euro’s. 

De waarde van jouw inboedel bepalen 

Voor het verzekeren van de inboedel kun je zelf een inschatting maken van de waarde van de inboedel. Samen met jou kunnen wij het ook voor je inschatten met een zogenaamde inboedelwaardemeter. Aan de hand van een aantal vragen wordt afhankelijk van jouw leeftijd en de gezinssamenstelling een waarde ingeschat. Andere verzekeraars werken weer anders. Zij noemen geen verzekerde bedragen, maar geven aan dat je niet onderverzekerd kunt zijn. In dat geval hoeft het verzekerd bedrag niet vastgesteld of ingeschat worden.

Wanneer keert de inboedelverzekering uit?

De standaard inboedelverzekering biedt een ruime dekking. De verzekering wordt ook wel een brandverzekering genoemd, maar de dekking is veel ruimer. Naast dekking tegen schade door storm, diefstal en blikseminslag, biedt de verzekering ook dekking tegen minder voor de hand liggende schadeoorzaken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Schade aan de inhoud van de vriezer of koelkast bij stroomuitval voor een langere periode;
  • Schade aan de tuin.

Wij houden je inboedelverzekering up to date

Veel inboedelverzekeringen die al langere tijd lopen, zijn niet meer goed afgestemd op de werkelijke situatie. Het verzekerd bedrag is bijvoorbeeld te laag of je hebt kostbaarheden in de inboedelverzekering bijverzekerd die je al niet meer in jouw bezit hebt. Een inboedelverzekering heeft periodiek aandacht nodig. Daan Meiboom kan jou helpen met het verzekeren van de inboedel. Wij gaan voor de laagste prijs, waarbij wij de kwaliteit van de dekking niet uit het oog verliezen. Neem contact met ons op voor een kennismakingsafspraak.

Lees onze advieskeuze.nl beoordelingen

Heb je ook al een Opstalverzekering en een Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren? Dit zijn naast de inboedelverzekering ook noodzakelijke verzekeringen.

Vergelijk en bereken direct de premie voor de Inboedelverzekering