Een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Wij kunnen het financiële risico van het overlijden voor jou verzekeren.

Een overlijden binnen het gezin is emotioneel moeilijk te verkroppen. En na de emotionele klap komt vaak ook nog de financiële klap. Het overlijden laat soms namelijk ook een financieel gat achter omdat er een inkomen wegvalt. Dit is op te vangen of deels te compenseren met een overlijdensrisicoverzekering. Bij het kopen van een woning met een hypotheek, wordt de overlijdensrisicoverzekering door de geldverstrekker vaak ook verplicht gesteld. 

Overlijdensrisicoverzekering verplicht voor huiseigenaren

Bij het afsluiten van een hypotheek wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak verplicht gesteld. De verplichting geldt maar voor een klein deel van de hypotheekschuld. Toch is het vaak aan te raden om een groter deel van de schuld af te dekken met een verzekering. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat na overlijden jouw nabestaanden niet noodgedwongen het huis moeten verkopen, omdat de hypotheeklasten niet op te brengen zijn. 

Ook voor huurders is een overlijdensrisicoverzekering aan te raden

Voor huurders is een overlijdensrisicoverzekering niet verplicht, maar zeker niet minder nuttig. Bij overlijden van één van de huurders ontstaat er een vergelijkbare situatie als bij huiseigenaren. De maandlasten zijn niet meer op te brengen. Verhuizen naar een goedkoper huis is vaak onvermijdbaar als er geen verzekering afgesloten is. 

Voorkom geldzorgen en sluit een overlijdensrisicoverzekering af 

Eigenlijk kun je niet zonder een overlijdensrisicoverzekering. Na het overlijden wil je namelijk voorkomen dat de achterblijvers geldzorgen krijgen. Ook voor zakelijke toepassingen kan een overlijdensrisicoverzekering noodzakelijk zijn.

Een overlijdensrisicoverzekering is een onmisbaar onderdeel van een goed financieel plan. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onze adviseurs maken graag voor jou inzichtelijk wat slim is om te verzekeren. 

Afspraak maken Bel ons WhatsApp ons