Extra leenruimte op basis van het energielabel

Hoeveel extra hypotheek je kunt krijgen, is gekoppeld aan het energielabel. Zo kun je voor een woning met energielabel E,F of G maximaal € 20.000 euro meer lenen. Op deze manier kun je voor een woning met energielabel E,F of G dus net zoveel lenen als voor een woning met energielabel A+ of A++. Dit is wel onder de voorwaarde dat je het bedrag uitgeeft aan de verduurzaming van de woning.

In onderstaand tabel vind je de extra leenbedragen per energielabel en voor energiebesparende maatregelen. Dit kan je helpen bij de plannen van jouw financiële toekomst en beslissingen met betrekking tot het kopen van een woning.

 

 

De bedragen in de tabel geven uitsluitend aan welk bedrag je meer kunt lenen als je al maximaal gefinancierd hebt op het inkomen. Bij voldoende inkomen kun je meer lenen voor energiebesparende voorzieningen, ook in 2024. Als je maar niet meer financiert dan 106% van de marktwaarde van € 400.000,- tot een bedrag van € 24.000,- extra lenen voor verduurzaming (6% van € 400.000,-) ongeacht het energielabel.